EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

EBay плаща обезщетение на бранда Louis Vuitton

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

EBay плаща обезщетение на бранда Louis Vuitton

mail15:32 | 12.02.2010прегледи 1325 коментарикоментари 0


Съдът постанови, че eBay е накърнил имиджа на луксозната марка Louis Vuitton*, след като платил търсенето в интернет да бъде насочвано към сайта за онлайн търговия, което включвало и погрешно написани думи и било използвано за продажба на фалшиви стоки, съобщава The Wall street Journal.
Парижкият съд осъди eBay да плати на Louis Vuitton 200 000 евро ($275,000)) за нанесените вреди и да спре плащанията на търсачки, която насочва определени ключови думи към сайта на  аукциона.
Става въпрос за плащания, направени от eBay към търсачки като Google и Yahoo, които посредством определени ключови думи да насочват резултатите от търсенето към сайта на eBay.
EBay като много други страници за онлайн търговия плаща, за да притежава голям набор от ключови думи, които да препращат към неговия собствен сайт, когато бъдат изписани в съответната търсачка.
Аукционът определи подобни обвинения като начин на самите луксозни компании да накърнят имиджа на eBay и така да контролират продажбите и цените на маркови стоки. Въпреки че продажбата на оригинални луксозни стоки на търг в уеб сайтове е законна, анализаторите коментират, че подобни търгове могат да демотивират клиентите да купуват нови продукти от самите маркови магазини.

*Louis Vuitton е френска модна къща, специализирана в производството на луксозни кожени изделия и аксесоари.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048