EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

E ON против Меркел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

E ON против Меркел

mail09:10 | 29.04.2011прегледи 645 коментарикоментари 0


Прибързаното изключване на атомни централи ще има обратен ефект, налагайки необходимостта от засилен внос на изкопаеми горива, заяви главният изпълнителен директор на енергийния концерн EON Йоханес Тайсен, цитиран от ДПА. Продължаването на дейността на 17-те германски атомни централи осигурява "мост", докато бъдат построени достатъчно вятърни паркове за покриване на енергийните нужди на страната, отбеляза Тайсен."Трябва да оцените предимствата преди лекомислено да затворите (моста). Този "мост" не може да бъде скъсен или стеснен, защото необходимoстта, която той трябва да покрие, не може да бъде намалена по желание", подчерта ръководителят на ЕОН.
Бързото затваряне на атомни централи ще принуди Германия да внася повече изкопаеми горива и електроенергия, произведена от АЕЦ, предупреди Тайсен.
На 20 април Юрген Гросман, ръководител на другата голяма германска енергийна компания RWE, заяви, че атомните централи на страната са безопасни и отхвърли протестите срещу атомната енергетика, появили се след аварията в японската АЕЦ "Фукушима".
Голяма част от германската общественост настоява страната да се откаже от атомната енергетика и канцлерът Ангела Меркел определи група от 17 обществени личности, които да препоръчат график за затваряне на атомните централи, припомня ДПА. Редица водещи учени бяха призовани за изслушване по въпроса. Анализатори прогнозират, че препоръките на групата, ще бъдат предадени на Меркел на 28 май, допълва ДПА.

 

 


Тагове: ЕОН, Меркел, АЕЦ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165