EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

DW: България е застрашена заради просрочените заеми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

DW: България е застрашена заради просрочените заеми

mail16:30 | 28.08.2009прегледи 645 коментарикоментари 0


България е една от най-застрашените страни заради очакваното увеличение на просрочените заеми в повечето източноевропейски държави, съобщи днес радио Deutsche Well, позовавайки се на експерти от Международния валутен фонд (МВФ) и американски агенции за икономически анализ.
Икономистите съзират колебливи знаци на подобрение и краят на световната криза вече се вижда. Последните новини за започващо възстановяване на американската икономика дават на света надежди за по-бързо от изплуване от дълбоката рецесия. Положителни са перспективите и за Източна Европа, изтъква  Deutsche Welle. Според икономическите анализатори за пръв път от 2007 година насам се наблюдава раздвижване на инвеститорския интерес към региона. Въпреки това МВФ е на мнение, че чуждестранните инвестиции и кредитирането за частни лица и фирми в Източна Европа няма да се върнат скоро.
 България не може да се оправи сама с дълговете, продължава анализа на  Deutsche Welle , поместен в електронната страница на български език.
 През 2009 година България трябва да изплаща дългове в размер на над 26 милиарда долара, което, според рейтинговата агенция Fitch представлява 64 процента от брутния вътрешен продукт (БВП).
Цитирайки рейтинговата агенция Moneyweb изтъква, че при това положение България може да се окаже зависима от помощта на МВФ. По всяка вероятност София ще трябва да обмисли възможността за външно финансиране през втората половина на 2009 година", съобщава агенцията и допълва, че това ще постави под политически натиск новото правителство на много ранен етап от управлението му. 


Тагове: България, заеми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1127