EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

DiVino.Taste - Форум на българското вино

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

DiVino.Taste - Форум на българското вино

mail10:20 | 27.09.2011прегледи 1005 коментарикоментари 0


На 19 и 20 ноември 2011 г. (събота и неделя) в Централен военен клуб в София ще се проведе първият по рода си форум на българското вино DiVino.Taste. DiVino.Taste е събитие, на което българските винопроизводители ще могат да се срещнат със своите потребители и да им предложат възможност да дегустират качествените български вина. В същото време Divino.Taste има за цел да се превърне в една професионална платформа за комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьорите, дистрибуторите и крайните клиенти.
В рамките на двата дни на изложението гостите на DiVino.Taste ще могат да дегустират над 200 от най-добрите български вина. Изложението е отворено както за утвърдените познавачи и професионалистите от винения бранш, така и за широката публика от любители на виното.
Двама Master of Wine - Каролайн Гилби (Великобритания) и Константинос Лазаракис (Гърция) допълват утвърдените имена на експертите, които ще водят семинарната част - Вили Гълъбова, Яна Петкова, Юлия Костадинова, Ясен Захариев, Радослав Радев и Любомир Попйорданов.
“Решихме да поставим началото на изложението DiVino.Taste с намерението то да се превърне в ежегоден форум на българското вино,” заяви Емил Коралов един от създателите на DiVino.Taste и генерален мениджър на издателство Gourmet Publishing.
“Идеята ни е събитието да бъде витрина, която да показва лицето на новото българско вино,” сподели Юлия Костадинова, винен журналист и главен редактор на DiVino.bg.
DiVino.Taste е разделен на три части - Изложение на българските винопроизводители, Майсторски класове и лекции и Свободна зона.
Изложението на български вина ще събере 35 най-добри български винопроизводители, които ще представят най-добрите си вина. Всеки производител има право да участва с до 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите, които са направили виното. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка една от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината. Входът до изложението е с билети, а закупилите билет за поне един от майсторските класове имат достъп до изложението и в двата дни.
Майсторските класове включват както курс за начинаещи дегустатори, така и обучения и дегустации на по-високо ниво.
Лекциите са ориентирани предимно към хората, които са свързани с бизнеса с вино във всичките му аспекти.
Зад идеята за организирането на голямо винено изложение в София стои екипът на сайта за винена публицистка и култура DiVino.bg, който е част от издателство Gourmet Publishing. Всички те са убедени, че в България се прави много добро вино, но малко хора знаят за това.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4073