EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Deutsche Bank против рекапитализиране на банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Deutsche Bank против рекапитализиране на банките

mail11:40 | 14.10.2011прегледи 568 коментарикоментари 0


Президентът на Deutsche Bank Йозеф Акерман днес енергично се противопостави на предложението на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу европейските банки да бъдат призовани спешно да се рекапитализират, предаде Франс прес. "Съмнително ми се струва, че евентуално вдигане на равнището на собствените фондове на всички банки може да бъде подходяща мярка за справяне с дълговата криза", заяви Акерман на конференция на водещи бизнесмени в Берлин.
"Сегашният дебат за рекапитализирането е контрапродуктивен, защото от едната страна изпраща послание, че може да има ново орязване, а от друга, тъй като необходимите средства за рекапитализиране със сигурност няма да дойдат от частни инвеститорите, в крайна сметка държавите ще трябва да осигурят средствата, а това може само да изостри допълнително дълговата криза", допълни Акерман.
Вчера Германската федерация на частните банки отправи подобни критики срещу предложенията на Барозу, който призова за "спешно" рекапитализиране на банките, за да бъде спряно разрастването на дълговата криза. Барозу предложи да бъде вдигнато минималното равнище на собствените фондове на банките, но се въздържа, засега, да посочи цифри, отбелязва АФП.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg