EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Deutsche Bahn купува испански влакове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Deutsche Bahn купува испански влакове

mail10:07 | 18.07.2023прегледи 745 коментарикоментари 0


Германският държавен железопътен оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn) оповести подробности около 23-те нови пътнически влака за дълги разстояния с улеснен достъп, които купува от Испания в опит да направи жп пътуванията по-удобни за потребителите.

Новите ICE-L са първите високоскоростни влакове на дълги разстояния в Германия, които разполагат с по-ниски стъпала, осигуряващи по-лесно качване и слизане на пътниците. Влаковете са по-леки и използват по-малко енергия от по-старите си еквиваленти, пише ДПА.

"Дойче бан" съобщи, че общата цена на влаковете е 550 милиона евро (606 милиона долара). Железопътна компания поръча композициите по-рано през годината от испанския производител "Талго" (Talgo).

Новите влакове имат подобрен дизайн, с повече място за съхранение на багаж и велосипеди и възможност за информиране на пътниците в реално време.

Сегашните влакове на дълги разстояния на "Дойче бан" са критикувани за липсата на място за велосипеди.

Очаква се седалките в новите влакове да са по-удобни, всеки вагон да е снабден с по три места за инвалидни колички, електрически регулируеми маси и места за осем велосипеда.

Подобрени са Wifi сигналът и достъпът на мобилни телефони до клетъчната мрежа.

Моделът ICE-L може да побере 562 седящи пътници, 477 от които във втора класа, която включва отделна зона за малки деца с място за игра.

Всяка пътническа влакова композиция се състои от локомотив и 17 вагона.

Въпреки че ICE-L са по-бавни от утвърдените влакове стрели на "Дойче бан", те все пак могат да достигне максимална скорост от 230 км/ч.

Очаква се новите влакове да бъдат използвани за първи път за международните пътувания между Берлин и Амстердам от октомври 2024 г. От 2026 г. те също ще превозват туристи до ски курорта Оберстдорф, в Бавария, и германския ваканционен остров Зюлт, в Северно море.

"Дойче бан" ще претърпи цялостно подновяване през следващите години, каза Майкъл Питърсън, директор на компанията, отговарящ за транспорта на дълги разстояния. "Тази година ще получаваме средно по три нови ICE влака на месец, добави той./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg