EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Danone плаща $35 млн. на американски потребители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Danone плаща $35 млн. на американски потребители

mail13:58 | 28.09.2009прегледи 1485 коментарикоментари 0


Френският гигант Danone е готов да изплати 35 млн. долара обезщетение на американски потребители, подали искове срещу недостоверна реклама на компанията.
Такова споразумение е подписано между Danone и група ищци на 17 септември 2009 г. във Федералния съд на Охайо, пише днес в. Ведомости, позовавайки се на информация от сайта на съда. Според споразумението Danone  трябва да изплати на потребителите, обвиняващи компанията в недостоверно представяне на качествата на продуктите Activia и DanActive, по 100 долара на човек и да промени съдържанието на рекламите си.
Направени клинични изпитвания не доказват, че продуктите на Danone са по- полезни от тези на други производители.
В отговор на обвиненията Danone е представила над 1 млн. страници доказателства в полезността на произвежданите продукти. Подписаното споразумение все още не е одобрено в съда, отбелязаха представители на компанията, добавяйки, че не очакват в други страни да бъдат подадени жалби.
За компенсация ще могат да претендират американци, закупили продуктите Activia и DanActive в годините 2007 и 2008 г. след като споразумението бъде одобрено в съда и след като представят и документи за осъществяване на покупката.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg