EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Daimler с по-добра печалба от очакваното

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Daimler с по-добра печалба от очакваното

mail16:33 | 25.10.2016прегледи 1063 коментарикоментари 0


Германският автомобилопроизводител "Даймлер" (Daimler) обяви по-добра от очакваната печалба за третото тримесечие, след като силното представяне на водещата марка "Мерцедес-Бенц" (Mercedes-Benz) е спомогнало за неутрализиране на спад в подразделението за камиони, съобщи БТА, като цитира ДПА.

Чистата печалба за трите месеца до края на септември е нараснала с около 13 процента до 2,7 милиарда евро спрямо 2,42 милиарда евро за същия период на миналата година.

Анализаторите прогнозираха понижение на показателя до 2,37 милиарда евро.

Растежът на печалбата преди отчитане на лихви и данъци е 10 процента до 4 милиарда евро. Приходите са се повишили с 4 процента до 38,6 милиарда евро.

Печалбата на "Мерцедес-Бенц" преди лихви и данъци е скочила с 23 процента до 2,7 милиарда евро благодарение на силното търсене на автомобили от клас Е (E-class) и високопроходими модели в Китай и Западна Европа. Приходите на подразделението са се увеличили с 12 процента до 23,3 милиарда евро.

Резултатите на "Мерцедес" компенсират 19-процентовия спад на приходите в "Даймлер тръкс" (Daimler Trucks) до 7,9 милиарда евро на фона на слабия бизнес климат във водещи нововъзникващи икономики, интензивната конкуренция в Европа и свиването на продажбите в САЩ. Оперативната печалба при камионите е намаляла с цели 41 процента.

"Даймлер" остава на път на постигне прогнозите за цялата година въпреки колебанията на продажбите и финансовите пазари", заяви главният финансов директор Бодо Уебер.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg