EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Daimler затваря марката Maybach

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Daimler затваря марката Maybach

mail10:50 | 28.11.2011прегледи 649 коментарикоментари 0


Германският автомобилостроителен гигант Daimler планира да се откаже от марката суперлуксозни автомобили Maybach, съобщи главният изпълнителен директор на концерна Дитер Цече в интервю за в. "Франкфуртер алгемайне".
"Би било неразумно да разработваме следващ модел Маybach", посочва той в интервюто, което ще бъде публикувано утре. "В бъдеще в сегмента на свръхлуксозните автомобили ще отделяме внимание най-вече на развитието на основната ни марка Mercedes-Benz", отбелязва Цече, цитиран от ИТАР-ТАСС.
В Daimler отдавна се обсъжда съдбата на Маybach - най-скъпите автомобили от клас "лукс". Марката бе възстановена през 2002 година, но според експерти заради кризата обемът на продажбите силно изостава от планирания.
Първоначално през 2002 г. бе планирано годишно да се продават 1000 автомобила от марката, но сега продажбите са намалели до 200 годишно, допълва Reuters. Според Цече обаче автомобилите Maybach ще останат в продажба, докато през 2013 г. на пазара не излезе новото поколение Mercedez S класа, допълва ИТАР-ТАСС

 


Тагове: Майбах, модели
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg