EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Credit Suisse съкращава 5000 работни места?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Credit Suisse съкращава 5000 работни места?

mail11:07 | 09.09.2022прегледи 922 коментарикоментари 0


Credit Suisse, втората по големина швейцарска банка, обмисля да съкрати около 5000 работни места в рамките на усилията си за намаляване на разходите, е съобщил за Ройтерс добре запознат източник.

Мащабът на евентуалните съкращения отразява предизвикателствата, пред които са изправени Credit Suisse и новият й главен изпълнителен директор Улрих Кьорнер, който се опитва да изправи на крака банката след серията от скандали, в които тя беше замесена.

Финансовата институция отказа коментар по темата и само повтори свое предишно изявление, че ще обяви актуална информация за стратегията си за развитие, когато представи данните за приходите си през третото тримесечие на годината. Credit Suisse определи всяка друга информаци за нейните резултати като "спекулативна", отбелязва Ройтерс.

Базираната в Цюрих банка отхвърли спекулациите, че може да бъде придобита от друг мажоритарен собственик или да бъде разделена на по-малки бизнес структури. 

Credit Suisse вече обяви, че ще намали разходите си до под 15,5 милиарда швейцарски франка (15.8 милиарда долара) в средносрочен план на годишна база при прогноза за разходи в размер на 16,8 милиарда швейцарски франка (17.1 милиарда долара) през тази година. До този момент банката не е представяла план за съкращения на работни места, пише Ройтерс. 

Улрих Кьорнер, назначен за главен изпълнителен директор на Credit Suisse на 1 август, е натоварен със задачата да намали разходите й с над 1 милиард долара, за да може банката да се възстанови от серията скандали.

В края на юни швейцарската финансова институция беше осъдена от Федералния наказателен съд на страната да плати глоба от 2 милиона швейцарски франка по съдебен процес за пране на пари на българската мафия.

Банката е призната за виновна в нарушаване на корпоративната отговорност във връзка с пране на пари през периода от юли 2007 г. до декември 2008 г., с утежняващи вината обстоятелства. Пропуските на Credit Suisse са позволили на престъпната организация да прехвърли част от вложените средства, констатира съдът.

Той разпореди да бъдат конфискувани 12 милиона швейцарски франка, депозирани в сметки, свързани с престъпната организация. Освен това банката беше осъдена да изплати компенсация от 19 милиона швейцарски франка, съответстваща на сумите, които не са могли да бъдат конфискувани в резултат на нейните пропуски.

/БТА/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4143