EUR 1.9558
USD 1.8253
CHF 2.0199
GBP 2.2531
CNY 2.5796
you tube
mobile version

Credit Suisse плаща $495 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Credit Suisse плаща $495 млн.

mail17:07 | 19.10.2022прегледи 606 коментарикоментари 0


Швейцарската банкова група Credit Suisse Group се е съгласила да заплати 495 милиона долара за уреждане на дело, свързано с транзакции отпреди 2008 г. по нейния бизнес с ипотечни облигации - ценни книжа, обезпечени с ипотеки върху жилищни имоти (RMBS). Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на информация, оповестена от банковата институция.

Credit Suisse Group е постигнала окончателно споразумение с главния прокурор на Ню Джърси за разрешаване на искове, свързани с повече от 10 милиарда долара под формата на подобни книжа, които са били издадени, пише още в изявлението на банката.

От прокуратурата са поискали обезщетение в размер на над 3 милиарда долара по делото, заведено още през 2013 г.

Credit Suisse Group е доволна от постигането на споразумението, което позволява на банката да разреши единствения оставащ въпрос около ипотечните облигации, включващ искове от регулатор", както и най-голямата от оставащите й експозиции в ипотечни облигации отпреди 2008 г., пише още в изявлението на банката.

Споразумението, за което банката е напълно обезпечена, бележи важна стъпка в усилията й за проактивно разрешаване на съдебни спорове и проблеми с подобни облигации, издадени преди края на 2008 г., посочват още експертите.


Тагове: Credit Suisse, дело
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg