EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Coty иска да купи Bourjois

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Coty иска да купи Bourjois

mail15:00 | 14.10.2014прегледи 1073 коментарикоментари 0


Производителят на козметиката Coty предложи на компанията Chanel да купи от нея марката Bourjois, предаде ТАСС. В съобщение на Coty се посочва, че компанията е предложила на Chanel 15 милиона свои акции. В. WSJ отбелязва, че 15 милиона акции на Coty могат да се оценят на $239,1 млн., като се вземе цената на акциите при закриването на търговията от 6 октомври.
Председателят на съвета на директорите и временно изпълняващ длъжността генерален директор на Coty Барт Бехт заяви, че лидерската позиция на марката Bourjois в Западна Европа ще помогне за увеличаване на присъствието на Coty в региона, а също така ще укрепи позициите й на пазара на декоративната козметика.

Компанията Chanel се е съгласила да започне преговори. Представителят на Chanel Майкъл Рена отбеляза, че предложението на Coty ще бъде подробно проучено, след което компаниите ще започнат "конструктивни" преговори. Козметиката с марка Bourjois се продава в над 23 000 магазина в 50 страни по света и е водеща марка в Западна Европа, Близкия Изток и Азия.
Сред предлаганите от Coty марки са Calvin Klein, Chloe, Davidoff и много други. Приходите на компанията за финансовата година, която приключи на 30 юни, са $4,6 млрд.
Снимка: Facebook


Тагове: Coty, Chanel
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg