EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Continental купи легендарната Hoosier Racing Tire

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Continental купи легендарната Hoosier Racing Tire

mail10:37 | 20.10.2016прегледи 2159 коментарикоментари 0


Mеждународната технологична компания и производител на гуми Continental  придоби две американски компании – Hoosier Racing Tire за супер спортни гуми и Zonar Systems – компания за системи за управление на автопаркове.

Hoosier Racing Tire от Индиана е водещ американски и един от най-големите в света производители на супер спортни гуми. Компанията има 500 служители и участва със свои гуми във всички значими американски мотоспортове като NASCAR, драг, овал.

Hoosier Razing Tire е основана от Боб Нютън, състезател от северна Индиана, и съпругата му в началото на 50-те години.

Днес Hoosier Racing Tire е един от най-големите производители на състезателни гуми в света. Компанията произвежда над 1 000 вида състезателни гуми и притежава собствен тестови полигон за скорости от 300 мили в час, технологичен център и супер модерен производствен комплекс.

Другата придобита от Continental компания Zonar Systems създава системи за управление на автопаркове за северноамериканския пазар. С придобиванеот на Zonar, Continental се превръща в един от най-големите доставчици на системи за управление на автопаркове в света. С миноритарен дял от 19%, инвеститор в Zonar остава и Даймлер.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg