EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Coincheck Inc призна кражба за $ 530 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Coincheck Inc призна кражба за $ 530 млн.

mail07:05 | 14.02.2018прегледи 11979 коментарикоментари 0


Във вторник японската борса за търговия на криптовалути Coincheck Inc. информира официално регулаторните органи в страната за дръзката кражба преди време на дигитални валути в размер на 530 млн. щатски долара, съобщава Ройтерс, цитирайки свой източник, запознат с въпроса.

Още в края на януари Агенцията за финансови услуги (FSA) нареди на Coincheck да повиши стандартите си след новината за голяма хакерска кражба, изисквайки от компанията да представи доклад за сигурността на нейните системи и мерките, които ще предприеме, за да предотврати повторението на подобно криминално деяние.

Борсата, която замрази всички тегления на йени и на криптовалути от сметки на нейни клиенти след кражбата на 26-и януари, обяви през миналата седмица, че е потвърдила непокътнатостта на системите си сигурност и от 13-и февруари ще позволи на клиентите да изтеглят част от средствата си в йени. Според друг източник на агенция Ройтерс, Coincheck е получил заявки за теглене на средства от клиенти на обща стойност около 30 млрд. йени (за близо 280 млн. долара).

Хакерската атака в края на януари разкри за наличието на недостатъци в японската система за регулиране на търговията с криптовалути и повдигна въпроси относно липсата на сериозен държавен контрол на този тип индустрия, което е в ярък контраст с мерките, които започнаха да се предприемат в последно време спрямо аналогични борси в Южна Корея, Китай и Индия.

В същото време адвокат, представляващ група от десетина търговци на криптовалути, заяви пред Ройтерс, че в четвъртък ще внесе съдебен иск срещу Coincheck относно наложените ограничения за теглене на средства от сметките на неговите клиенти.

По-рано управителят на Японската централна банка Харухико Курода заяви, че криптовалутите вероятно няма в скоро време да застрашат легалната търговия, като тази на йената, тъй като те най-често се използват за спекулативна търговия, а не за осъществяването на различни плащания и за сетълмент.

Курода също така каза, че ЯЦБ следи отблизо развитието на търговията с дигитални валути, за да гарантира, че тя няма да подкопае общественото доверие относно сигурността на съществуващите системи за сетълмент, наблюдавани от централната банка. Криптовалути не са средство за законна търговия и за тях не стоят активи, които да подкрепят стойността им, отбеляза Курода.

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965