EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Coca-Cola откри високоефективна централа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Coca-Cola откри високоефективна централа

mail10:45 | 08.06.2012прегледи 961 коментарикоментари 0


Coca-Cola Beverages Украйна и международната енергийна компания ContourGlobal откриха високоефективна централа в бутилиращата фабрика на Coca-Cola в района на Киев.
Благодарение на комбинираната топлоелектрическа централа с капацитет за производство на електрическа енергия 6 MW и капацитет за производство на топлинна енергия 8 MW Coca-Cola Beverages Украйна ще намали въглеродните си емисии с повече от 40% и ще увеличи енергийната си ефективност с повече от 32% в сравнение с конвенциалното производство на енергия. ContourGlobal инвестира 18 милиона евро в този проект.
Комбинираната топлоелектрическа централа произвежда по високоефективен метод чиста електрическа и топлинна енергия, охладена вода и въглероден двуокис за нуждите на производството на безалкохолни напитки на предприятието и в момента е единствената централа в Украйна, която използва технологията „четворно генериране” (Quad Gen). Основен енергиен източник за системата е природният газ. Комбинираното производство на електричество, топлинна енергия, охлаждащата технология и улавянето и преработката на въглероден двуокис гарантират високоефективността на електроцентралата в икономическо, техническо и екологично отношение.
Украинската комбинирана топлоелектрическа централа се нарежда сред 20-те централи, които Coca-Cola Hellenic и ContourGlobal имат намерение да построят в различни страни до 2015 г. Осем от тези централи вече са изградени във Великобритания, Италия, Румъния, Полша, Украйна и Нигерия. Това е най-мащабната програма за комбинирани топлоелектрически централи в сектора за производство на безалкохолни напитки и ще допринесе за ежегодното намаляване на емисиите на въглероден двуокис с 250 000 тона.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg