EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Cisco Day в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Cisco Day в България

mail10:30 | 25.02.2013прегледи 747 коментарикоментари 0


За първи път тази година в София ще се проведе конференцията Cisco Day. Тя е насрочена за 5 март. Основните теми засягат най-новите тенденции в сферата на IT. Една от ключовите тенденции днес, достатъчно ясна дори и за онези, които не следят отблизо новите технологии, е показателното нарастване на употребата на мобилни устройства като смартфони и таблети. Според Cisco Visual Networking Index смартфоните, лаптопите и други портативни устройства ще генерират около 90% от световния мобилен трафик на данни до 2017 г.

Втората тенденция, която вече става реалност в Европа е BYOD (Bring Your Own Device – Носи своето собствено устройство). Тя също се свързва с употребата на повече мобилни устройства, но този път с използването им в процеса на работа. BYOD ще окаже съществено влияние върху начина на управление и защита на корпоративните IT инфраструктури. Третата тенденция е свързана с нарастващия обем на трафик на данни. Това определя нуждата от ясна представа за капацитета и за инфраструктурата на дейта центровете. Генерирането на все по-големи обеми от информация ще се повишава през идващите години и между 2011 – 2016 г., световният трафик на данни ще се увеличи четирикратно. Едновременно с това голям дял от работата на дейта центровете ще се виртуализира и премести в така нареченото облачно пространство – тенденция, която се забелязва още от 2012 г.
Като се има предвид, че 99% от света около нас все още не е свързан в Глобалната мрежа, Internet of Everything (Интернет за всичко) - една от най-значимите тенденции на нашето време, все още предстои.


 


Тагове: Cisco Day, България
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg