EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

CBS скри своя филм Arming Ukraine +видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

CBS скри своя филм Arming Ukraine +видео

mail13:00 | 09.08.2022прегледи 1328 коментарикоментари 0


Американският телевизионен канал CBS News обяви новия си документален филм Arming Ukraine. От промоцията на филма в Twitter ясно се вижда целта на авторите: да привлекат вниманието към факта, че от огромното количество оръжия, доставени от Запада, преди всичко от САЩ, на Украйна, само 30 процента достигат до Украйна.

А останалите 70 се "разтварят" по неизвестен начин. След три дниобаче компанията свали предвидение за излъчване документален филм.

 Но шумът вече тръгна. Освен това в показаните фрагменти има мнения на западни експерти.

Бившият командир на специалните сили на морската пехота на САЩ полковник Андрю Милбърн например твърди, че след като военните доставки пресичат границата с Украйна, САЩ губят контрол над тях. За да се коригира ситуацията, той предлага да се създаде специална система за контрол.

Говорителят на Amnesty International Донатела Ровера припомни какво се случи със западните оръжия в други региони на света: „Видяхме много оръжия през 2003 г. по време на водената от САЩ инвазия в Ирак и след това дойде 2014 г., когато ISIS превзе по-голямата част от страната и големи запаси от оръжия, предназначени за иракските сили... Съвсем наскоро видяхме същата ситуация в Афганистан.“

Доставката на американско оръжие на Киев беше разкритикувана като измама и от две конгресменки, които директно написаха за това на страниците си в социалните мрежи.

Мащабът на измамата може да си представите, ако си припомните, че Конгресът на САЩ наскоро одобри пакет от почти 40 милиарда долара помощ за Украйна. И едва ли обвиненията срещу украинските военни и власти ще звучат убедително - те казват, че продават оръжие, а Западът го предава на границата с чисти ръце. Ако, както се казва в такива случаи, фактите се потвърдят и 70 процента от военната помощ се "изпари", тогава и двете страни трябва да отговорят.

Но основателните опасения, че откраднатите оръжия ще попаднат в ръцете на екстремисти в различни региони на света, включително Европа, и ще се превърнат в сериозна заплаха за сигурността, това не е всичко.

Нека не пропускаме един много важен момент: говорител на Amnesty International предупреди във филма на CBS, че всички оръжия, които Съединените щати са пратили в Ирак и Афганистан, са се озовали при американски опоненти. Тоест Западът вече напълно допуска възможността да загуби Украйна, за което доскоро беше забранено дори да се загатва. Сега, възможно ли е?

В края на краищата неотдавнашният доклад на същата Amnesty International, че украинските войски нарушават правилата на войната, крият се зад „човешки щит“ ​​от цивилни и оборудват позициите си в училища и болници, беше невъобразим доскоро.

Тази правозащитна организация ни е твърде позната.  Киев вече призова за разследване на "тайните връзки" на Amnesty International с Кремъл. Но обърнете внимание: западните правозащитници, след като видяха бурна реакция на доклада си, излязоха с изявление, в което се казва, че „съжаляваме за болката, причинена от доклада“, но „не отказваме заключенията“.

Тоест съжаляват, че са причинили „болка“ на военнопрестъпниците, но няма да отрекат самите престъпления. Схващате ли? Почти основната фондация с нестопанска цел на Запада, чиято задача винаги е била безкомпромисна критика на „нарушенията на човешките права в Русия“, няма да се откаже от обвиненията срещу Украйна, въпреки че прави всякакви резерви. Е, те не можеха да намушкат Зеленски в гърба с нож за правата на човека толкова коварно. Така че - това е още една "камбана": в Киев, както и на слънце, все още има петна ...

Филмът на CBS и докладът на Amnesty International вече се тълкуват по този начин от западни коментатори - като признаци за активно подготвяща се корекция на курса по отношение на събитията в Украйна. Придържането на Запада към принципите в подкрепа на "украинската демокрация" е твърде скъпо, а ако се вгледате, репутацията на "независимостта" и нейните воини е много съмнителна. А у нас - и в САЩ, и в Европа, се натрупаха толкова много проблеми, че е време да се захванем с тях. Информационният фокус е умело отклонен от "героичния" Киев и тогава тайванските страсти се разгарят...

С дневен ред, в който войната с Русия в Украйна е на първо място, западните политици, независимо дали отвъд океана или на континента, определено няма да спечелят предстоящите избори.

Така че трябва да направим корекции: да отворим очите на електората за мащаба на измамите с доставките на оръжие за Киев, да признаем, че въоръжените сили на Украйна извършват военни престъпления... В крайна сметка някой на Запад ще бъде така или иначе е отговорен за това, така че е по-добре да обвиняваме Байдън и Шолц за всичко./ източник: Комсомолская правда

PS В бележката на тв канала се отбелязва, че филмът е спрян, защото там се цитира основателя на НПО Blue Yellow.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159