EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Capital Group купува акции на Газпром и Лукойл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Capital Group купува акции на Газпром и Лукойл

mail19:43 | 13.07.2009прегледи 1145 коментарикоментари 0


Американската финансова група Capital Group притежава втория по големина миноритарен дял в Газпром, съобщи Ведомости, цитирайки данни на Bloomberg. В края на март 13 инвестиционни фонда на Capital Group са увеличили общия си дял от акциите на Газпром на 1,9%. От миноритарните собственици в газовия гигант най-висок дял притежава E.ON. Контролният пакет е собственост на руската държава.
Газпром достигна рекордна пазарна капитализация на Лондонската фондова борса (LSE) от почти 370 млрд. долара през май 2008, но през декември тя се стопи на 85 млрд. долара. Фондовете на Capital са започнали да изкупуват акции на Газпром от юли миналата година, увеличавайки дела си с 0,75% до момента. По непотвърдена информация акции в Газпром има още един фонд на Capital, така че е възможно общо делът на Capital в Газпром да се окаже малко над 2%.
Capital има приблизително същия пакет акции – 1,8% и в Лукойл, по данни на Bloomberg. Изкупуването на акции на Лукойл също е започнало през втората половина на миналата година. Capital е една от най-големите в света финансови групи, като само в САЩ под нейно управление се намират 32 инвестиционни фонда, а размерът на активите под нейно управление надминава 800 млрд. долара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg