EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BАЕ и ЕАDS преговарят за сливане

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BАЕ и ЕАDS преговарят за сливане

mail10:00 | 14.09.2012прегледи 807 коментарикоментари 0


Акциите на Европейският авиационен и отбранителен консорциум EADS се сринаха с близо 9% на Парижката фондова борса след обявяването на плановете за обединяване с британския доставчик на авиационна и отбранителна техника BAE Systems PLC - British Aerospace Systems, предаде Франс прес.
В 9.06 часа парижко време вчера котировките на акциите на ЕАDS се понижиха с 8,93% до 25,50 евро. Американската банка Citigroup понижи препоръките си за тези книжа, изтъквайки рисковете, свързани с тази операция, при която ще се създаде световен авиационен лидер, изпреварващ с много голяма преднина американския Boeing. Акциите на BАЕ поевтиняха с 6% на Лондонската фондова борса.
Френското правителство не пожела да коментира плановете за обединяване на бизнеса на двете най-големи европейски авиационно-отбранителни компании, за да уважи "поверителността на преговорите" .
В съобщение до Лондонската фондова борса компаниите посочват, че предложеното сливане ще обедини директорските бордове и ръководството им, но те ще продължат да бъдат листвани поотделно на фондовите борси. Акционерите на BAE ще притежават 40%, а на ЕАDS – 60% от обединената група, се допълва в съобщението.

 


Тагове: BАЕ, ЕАDS, сливане
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg