EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

British American Tobacco: $160 млн. за Булгартабак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

British American Tobacco: $160 млн. за Булгартабак

mail14:20 | 18.07.2011прегледи 882 коментарикоментари 0


От British American Tobacco PLC съобщиха, че осъществяват внимателен преглед на нови възможности за придобиване на активи в Източна Европа.
Втората по големина тютюнева група в света по приходи след Philip Morris International Inc е в преговори да купи "Бугартабак" за около 160 млн. долара, повече от шест години след последният опит за приватизация на българската компания, пише WSJ.
"Ние винаги държим очите си отворени за бъдещи възможности и ще ги разгледаме, ако възникнат такива," коментира говорител на компанията. Производителя на марките цигари Dunhill, Kent и Lucky е един от тримата кандидати за дял от 80% дял в "Булгартабак". Българското правителство стартира търга за "Булгартабак" през април, като конкретните оферти трябва да бъдат представени в края на август.
Ако се осъществи, това ще е второто придобиване от страна на BAT за тази година, след като през май гигантът купи колумбийската тютюнева компания Protabaco за 452 млн. долара.
Тютюневите компании са фокусирани върху изграждането на позиции в развиващите се пазари в Източна Европа, Африка, Близкия изток и Азия, за да компенсират спада на продажбите в развитите пазари.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158