EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

British Airways уволнява заради коментари във Facebook

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

British Airways уволнява заради коментари във Facebook

mail13:37 | 12.02.2010прегледи 1054 коментарикоментари 0


Британската самолетна компания British Airways (BA) е обвинена в „кибер лов на вещици”, след като отстрани 15 члена от екипажа си, съобщава BBC.
Авиокомпанията коментира, че е действала срещу „неуместни публикации” , направени на сайта на синдиката Unite, добавяйки че няма да толерира „заплахи от страна на персонала”.
От Unite, които в момента подкрепят 13 000 служители от ВА в стачните им действия, заявиха, че въпросните коментари са направени във Facebook, а не на корпоративния сайт на синдиката.
Говорителят на Unite добави, че синдикатът „енергично ще защитава” членовете си и изрази съмненията си, че отстраняването на служителите е било единствено заради публикациите в интернет. 
Двете страни са се съсредоточили върху все по-горчивата и напрегната борба за бъдещето на самолетната компанията.
ВА иска да направи големи промени в реда и условията на работа на персонала.
Компанията настоява три четвърти от служителите й да приемат увеличение на заплатите между 2 и 7 %, след което възнагражденията да бъдат замразени. BA иска още 3000 от служителите й да преминат на непълно работно време, а броят на бордовия екипаж да бъде намален от 15 на 14 за полети на дълги разстояния от лондонското летище Хийтроу.
Планираните стачни действия от синдиката Unite засега остава нереализирани. 12-дневната стачка на персонала около Коледа беше спряна след като Върховният съд обяви, че е оказвана нелегална подкрепа при организиране на стачните действия.
Синдикатът обмисля нови стачни действия, но уточни, че те няма да бъдат по време на великденските празници.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg