EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BP инвестира във ВЕИ, също в петрол и газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BP инвестира във ВЕИ, също в петрол и газ

mail18:45 | 31.08.2023прегледи 737 коментарикоментари 0


Главният изпълнителен директор на мултинационалната енергийна корпорация "Бритиш петролиъм" (BP) Бърнард Луни обяви, че докато ускорява инвестициите във възобновяеми източници на енергия, светът трябва да продължи да влага средства в добива на петрол и на природен газ, за да бъдат избегнати резките промени на цените им, предаде Ройтерс. 

"През миналата година цените на синьото гориво в световен мащаб скочиха седем пъти след руската военна инвазия в Украйна, което принуди страните да увеличат разходите си за енергийни продукти и да се ориентират отново към използването на въглища", заяви Луни пред участниците в международна икономическа конференция в индийската столица Делхи.

"Трябва да работим и в двете насоки. Трябва да инвестираме отговорно в съществуващата енергийна система и същевременно да влагаме средства за ускоряване на енергийната трансформация", каза Луни.

Международната агенция по енергията (МАЕ) очаква търсенето на петрол в глобален мащаб да достигне до рекордните 102,2 милиона барела на ден през тази година, посочва Ройтерс.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161