EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Borsalino & измама за €4 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Borsalino & измама за €4 млрд.

mail06:32 | 07.06.2019прегледи 1892 коментарикоментари 0


Италианският бизнесмен Марко Маренко, който притежаваше емблематичния производител на луксозни шапки Borsalino, беше обвинен в огромна финансова злоупотреба. Това съобщи италианската финансова полиция Guardia di finanza, цитирана от ДПА и БТА.
Марко Маренко е организирал измама за €4 млрд. ($4,5 млрд.) срещу 10 енергийни компании, които е контролирал, според финансовата полиция
Действията му са довели до втория най-голям случай на обявяване на несъстоятелност след срива на гиганта в производството на млечни изделия Parmalat.
Borsalino създаде шапката "федора", носена от Хъмфри Богарт в култовия филм "Казабланка", и продуктите на компанията дълго време се ползваха с благоволението на холивудските звезди.
Компанията със 162-годишна история напоследък има финансови проблеми, но не е замесена в нито едно от обвиненията срещу бившия й шеф.
Производителят на луксозни шапки обяви несъстоятелност през декември 2017 година, но швейцарският инвестиционен фонд Haeres Equita, го купи на търг през юли 2018 година и възобнови дейността му.
Италианската финансова полиция съобщи, че общо 51 души, включително Маренко, са били докладвани за наказателно преследване във връзка с измамата. Служителите на финансовата полиция са конфискували от заподозрени активи на стойност €107 млн.
Маренко вероятно редовно е крал пари от бизнес дейностите си и ги е укривал в чужбина - на остров Ман, Панама, Британските Вирджински острови, Малта, Кипър, Лихтенщайн и Люксембург, съобщи финансовата полиция.

Снимта: Google Images


Тагове: Borsalino, измама
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg