EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Boeing не купува руски титан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Boeing не купува руски титан

mail17:45 | 09.03.2022прегледи 879 коментарикоментари 0


Американският самолетостроител "Боинг“ (Boeing)  е спрял закупуването на руски титан, съобщи в комюнике компанията, цитирана от ТАСС.

"Боинг“ разполага със значителни запаси от титан, включително благодарение на инициативата си за обединяване на доставчиците от цял свят, която се осъществява вече няколко години. В момента компанията е спряла закупуването на титан от Русия. Запасите ни от титан и мрежата алтернативни доставчици позволява на "Боинг“ да осигури безпроблемното производство на граждански въздушни съдове. Компанията ще продължи да предприема стъпки, за да направи бизнеса устойчив в дългосрочна перспектива, съобщи корпорацията. 

"Боинг“ получава около една трета от необходимото количество титан за компонентите на самолетите от Русия, според данните на в. "Уолстрийт джърнъл“ . Останалата част се пада на САЩ, Япония, Китай и Казахстан. Руската компания "ВСМПО-АВИСМА", монополист в титановия отрасъл доставя вече около 25 години титан на "Боинг“, припомня ТАСС.

По-рано бе съобщено, че "Боинг“ е спрял доставките на резервни части за руските авиокомпании и техническата им поддръжка. Авиоконцернът е преустановил също и работата в офиса си в Киев, както и в учебния си център в Москва.

Самолетостроителят отказа обаче е отказал да коментира бъдещето на съвместното предприятие "Урал Боинг менюфекчъринг“ (Ural Boeing Manufacturing), управлявано от руски олигарх, който някога е работил в КГБ с президента на Русия Владимир Путин, съобщава в. "Уолстрийт джърнъл“, цитиран от Ройтерс. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg