EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BMW съкращава 6 хил. работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BMW съкращава 6 хил. работни места

mail17:01 | 22.06.2020прегледи 505 коментарикоментари 0


Германският автомобилен производител BMW има намерение да съкрати 6000 работни места в опит да се справи с негативното въздействие на пандемията от коронавирус.

Производителят на автомобили заяви, че е постигнал споразумение с Германския работнически съвет, което включва комбинация от съкращения, ранно пенсиониране и възможност да не се подновяват временни договори или да не се попълнят отново текущите свободни работни места, съобщава агенция MarketWatch.

Автомобилопроизводителят е замразил и процедурата за съюз с производителя Mercedes-Benz, компанията Daimler, относно автоматизирани превозни средства.

Продажбите на автомобили намаляха през последните месеци и основните играчи в индустрията спряха производството в резултат на кризата Covid-19. Продажбите на нови автомобили в Германия паднаха с 50% през май в сравнение с предходната година, като продажбите на гиганти като Volkswagen, BMW и Daimler също намаляха наполовина.

Продажбите в целия Европейския съюз спаднаха с 52% през май след срив със 78,3% през април.

BMW, където работят 126 000 души в световен мащаб, се възползва от схемата за намалено работно време, при която германското правителство частично изплаща заплатите на служителите за загубените работни часове. През май производителят на автомобили заяви, че над 30 000 негови служители са работили на съкратено работно време.

Въпреки това, компанията обяви в петък, че трябва да предприеме допълнителни действия с оглед на негативните последици от коронавирусната пандемия. Говорителят на BMW потвърди, че 6000 работни места ще бъдат съкратени, добавяйки, че почти всички те ще бъдат в Германия.


Тагове: BMW, съкращения
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4141