EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BMW няма да се мести от Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BMW няма да се мести от Великобритания

mail14:32 | 27.06.2018прегледи 1125 коментарикоментари 0


Германският автомобилен гигант BMW не обмисля да премести производството си извън Великобритания въпреки несигурността, свързана с процеса на Брекзит, съобщи във вторник специален представител на компанията във Обединеното кралство, цитиран от Ройтерс.

Попитан от репортер на конференция дали германският производител на автомобили "обмисля активно" преместването на своето производство извън Великобритания с оглед на несигурността по отношение на бъдещите търговски отношения на Острова с Европейския съюз, Йън Робъртсън заяви: "Не, ние смятаме да предприемем подобни мерки".

"Ние сме ангажирани с нашата оперативна дейност в Обединеното кралство, нашата работна сила е тук", добави представителят на BMW.

Тези негови коментари изглеждат в противоречие с информация на "Файненшъл Таймс" от понеделник, според която висшият представител на компанията е предположил, че BMW ще закрие британските си фабрики в които се произвеждат автомобили от марките Mini и Rolls-Royce, ако Брекзит доведе до сериозни смущения във веригата за доставки.

Йън Робъртсън посочи, че коментарите, цитирани от "Файненшъл Таймс", са били извадени от контекста и се позовава на неотдавнашно прекъсване на веригата за доставки, което доведе до известно забавяне на производството в заводите на компанията на Острова.

Изявлението на специалния представител на BMW за Великобритания е факт, след като по-рано днес от Сдружението на производителите и търговците на автомобили (SMMT) на Острова обявиха, че несигурността по отношение на Брекзит е намалила наполовина инвестициите в британската автомобилна индустрия.


Тагове: BMW, Brexit
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg