EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BMW манипулира отчитане на емисии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BMW манипулира отчитане на емисии

mail13:15 | 24.02.2024прегледи 2532 коментарикоментари 0


Германските автомобилни власти са идентифицирали нелегални устройства за отчитане на емисии на някои високопроходими автомобили на Бе Ем Ве (BMW), въпреки че автомобилостроителят твърди, че засегнатите автомобили са произведени преди 2014 г., предаде ДПА.

Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA) е открила неооторизирани устройства за измерване на емисиите отработени газове в някои дизелови автомобили на Бе Ем Ве, съобщи на сайта си организацията.

От компанията посочиха, че в Германия това засяга около 33 000 високопроходими автомобила от модела Х3. Според оценката на автомобилостроителя в Европа може да са засегнати от 100 000 до 150 000 превозни средства, според говорител на Бе Ем Ве.

Автомобилостроителят обаче не може да даде информация колко от тези автомобили са още по пътищата, тъй като данните на регулаторния орган се отнасят само за Германия. 

Бе Ем Ве си сътрудничи с властите и е предложил набор от мерки за хардуерни и софтуерни актуализации, според Федералната служба. 

След скандала с дизеловите автомобили на "Фолксваген" (Volkswagen) автомобилостроителите се аргументират, че ограничаването на пречистването на отработените газове до определен термичен прозорец е необходимо за защитата на двигателя, който иначе може да се повреди.

Европейският съд затегна неотдавна интерпретацията на правилата за емисиите в няколко постановления. 

Според Бе Ем Ве стандартите се прилагат със задна дата за технологии отпреди 15 години, като засегнатите автомобили са произведени между 2010 и 2014 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg