EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Bloomberg създава свой клон в Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bloomberg създава свой клон в Москва

mail13:19 | 24.09.2009прегледи 471 коментарикоментари 0


Американската информационна компания Bloomberg възнамерява за период от шест месеца да открие руска информационна служба в Москва, съобщава РИА Новости, позовавайки се на думите на Джерард Франсис, управляващ развиващите се пазари в компанията.
„Имаме намерение за шест месеца да сформираме руски клон на Bloomberg. Изпълнението на проекта се състои от два етапа – първо новините ще бъдат превеждани на руски език, а впоследствие ще бъде развита мрежата за разпространение на новини от Русия, отново  руски език” –  каза Франсис в телефонно интервю за РИА Новости.
По думите му структурата на руската служба още не е определена и ще се формира в зависимост от потенциалните потребители, към които ще бъде насочена дейността й.
„Русия ще е втората страна в света след Япония, където ще бъде създадена информационна структура на Bloomberg, чието съдържание ще бъде предавано на съответния национален език. Ние правим това в отговор на нуждите на нашите клиенти в Русия, които искат получават информация на родния си език” – допълни още Франсис.
Създаването на руски клон на Bloomberg ще разбие монопола на другия информационен лидер Thomson-Reuters – първият предложил на руския пазар подобен информационен продукт.

Снимка: AP


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg