EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Billa България с нов стандарт за земеделска продукция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Billa България с нов стандарт за земеделска продукция

mail14:10 | 03.02.2015прегледи 882 коментарикоментари 0


"BILLA България", съвместно със Световната организация за гарантиране на качеството на земеделската продукция Global G.A.P., създаде свой стандарт за добри земеделски практики, който ще носи името BG Local G.A.P. и ще гарантира качеството на земеделската продукция. Той позволява на производителите да покрият стъпка по стъпка и Global G.A.P. стандарта, който е международно признат и сертифициран стандарт за качество и безопасност на произвежданите във фермите продукти.

Стандартите Global G.A.P. и Local G.A.P. признават най-добрите световни практики, като поради строгите си процедури и изисквания при сертификацията се превръщат в гарант за качеството на произведените във фермите продукти.

BILLA организира среща със свои доставчици – земеделски производители, за да им представи новия стандарт. BG Local G.A.P. е сбор от изисквания, засягащи засаждането, отглеждането, третирането с препарати за вредители, постоянното следене за нивата на пестицидите, беритбата, опаковането и транспортирането на плодове и зеленчуци, както и разделното събиране и извозване на отпадъците в процеса на производство. В допълнение на това BILLA стандартът установява социално значими норми по отношение на трудовите правоотношения, като например забрана на полагането на детски труд и т.н. BG Local G.A.P. е адаптиран за условията в страната и е разработен специално за BILLA на базата на стандарта Global G.A.P., като сертифициращата фирма ще одитира земеделските производители по отношение на спазването му.

Прилагането на този стандарт ще повиши нивото на българските земеделски производители по отношение на устойчивост и безопасност. Той ще им даде възможност да покрият изискванията на международния стандарт Global G.A.P. в рамките на три години, следвайки го стъпка по стъпка. След покриването на Global G.A.P. стандарта производителите ще могат успешно да изнасят продукцията си и да снабдяват международни търговци на дребно, които изискват спазването му като предпоставка.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053