EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BG компании излизат на борсата във Варшава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BG компании излизат на борсата във Варшава

mail17:15 | 15.02.2010прегледи 758 коментарикоментари 0


Български публични компании вече ще могат да се набират капитал за финансиране на проектите си от инвеститори на Варшавската фондова борса, съобщават от УниКредит Булбанк. Възможността пред местните компании да привличат интереса на полски инвеститори е в резултат от подписан договор за сътрудничество в областта на попечителските услуги между Полският централен депозитар (Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A.) и УниКредит Булбанк.
“Много български компании вече са проявявали интерес към Варшавската борса и изграждането на връзката с България е първата стъпка, позволяваща листването им в Полша. Наличието на чуждестранни компании ще даде възможност на полските инвеститори да диверсифицират инвестиционния си портфейл.”, коментира Ивона Срока, изпълнителен директор на депозитара.
„Вторичният ефект от листването на акциите на дадена публична компания на чуждестранен пазар обикновено се изразява в повишаване на ликвидността на акциите на местната фондова борса. Подписването на договора е в резултат на взаимните усилия на екипите на двете организации довели до успешното сключване на споразумението”, коментира Младен Запрянов, директор Глобални транзакции в УниКредит Булбанк.
През януари УниКредит Булбанк за пета поредна година беше избрана за „Най-добра банка в областта на попечителските услуги в България за 2009” в категории „Местни клиенти” и „Водещи клиенти” на международното списание Global Custodian, което е специализирано в сферата на обслужване на търговията с финансови инструменти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg