EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Bank of Japan стимулира кредитирането с $221 трлн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bank of Japan стимулира кредитирането с $221 трлн.

mail14:31 | 17.03.2010прегледи 448 коментарикоментари 0


Централната банка на Япония разширява борбата срещу дефлацията като предлага повече евтини кредити на банките, съобщава Associated press.
Управителният борд на банката реши да удвои размера на достъпните кредити в краткосрочен план до 20 трлн. йени ($221 трлн.).
Въведени през декември тримесечните кредити на фиксирана лихва от 0,1%  имат за цел да захранят кредитните потоци и да намалят лихвените проценти по дългосрочните кредити.
В открито гласуване седем членният борд реши да запази водещата си лихва на минималното ниво от 0.1 %.
В разпространено до медиите съобщение от банката настояват за поддържане на „изключително гъвкава финансова среда” към момента.
Решението на банката беше очаквано и идва на фона на засилващия се политически натиск в посока на предприемане на сериозни мерки в борбата срещу спада на цените, заплашваща да подкопае икономическото възстановяване на Япония.
Втората по големина в света икономика нарасна на годишна база до 3,8 % през четвъртото тримесечие, благодарение на силния износ, което обаче не помогна много за засилване на търсенето или заплатите, отбелязва AP. Потребителския индекс в Япония, регистрирал спад за 11 пореден месец през януари, се очаква да продължи да намалява през следващите две години.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg