EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Bank of America се споразумя Fannie Mae и Freddie Mac

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bank of America се споразумя Fannie Mae и Freddie Mac

mail16:55 | 04.01.2011прегледи 645 коментарикоментари 0


Bank of America сключи извънсъдебно споразумение за 2,8 млрд. долара с Fannie Mae и Freddie Mac по обвиненията, че нейно подразделение е продавало "лоши" ипотеки, предаде Associated press.
Сумата на споразумението е много по-ниска от очакваната от анализаторите и частично намалява несигурността около банката.
Все пак споразумението е най-голямото, засягащо банки и двата ипотечни гиганта, които продължават да понасят тежки загуби от срива на пазара на недвижими имоти.
Анализатори и инвеститори очакваха да разберат колко решително ще действат Fannie Mae и Freddie Mac спрямо големите ипотечни кредитори като Citigroup Inc., JP Morgan Chase & Co. и Wells Fargo & Co.
Някои анализатори прогнозираха, че споразумението с Bank of America може да достигне до 10 млрд. долара.
Обвиненията срещу банката се основават на ипотеките, продадени на Fannie Mae и Freddie Mac от бившия ипотечен гигант Counrywide Financial, който Bank of America придоби през 2008 година. Двете ипотечни компании купуваха ипотеки от кредитните компании и ги препродаваха на инвеститори. Fannie Mae и Freddie Mac искат банките да изкупят обратно ипотеките, по които има невярна информация за приходите
или други характеристики на кредитополучателите. В периода на бума на пазара на недвижими имоти кредитни институции като Counrywide Financial даваха ипотечни кредити на хора, които всъщност не можеха да си ги позволят, припомня AP.
По повечето ипотеки, които двете ипотечни компании искат да върнат на банките, е обявена неплатежоспособност.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg