EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Bank of America готова да разобличи Wikileaks

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bank of America готова да разобличи Wikileaks

mail13:00 | 03.01.2011прегледи 702 коментарикоментари 0


Най- голямата търговска банка в САЩ Bank of America се готви да разобличи сайта Wikileaks, съобщи електронното издания К2Капитал. Специалисти от банката проверяват вътрешни документи, чието публикуване може да се отрази негативно на репутацията на финансовата институция. Американската банка формира защита срещу необявена война. След като Bank of America отказа да обслужва сметки на Wikileaks в средата на декември, банкери нееднократно заявиха, че очакват отмъщение, съобщи радио Ехото на Москва.
В момента специалистите изясняват каква точно информация може да се появи в Wikileaks. Основната задача е да бъдат минимизирани последиците от потенциално изтичане на информация. За целта Bank of America се е обърнала към известни юридически и консултантски компании, съобщава New York Times. През ноември Джулиан Асандж обеща да публикува информация, сред която и вътрешни документи за една от „големите американски банки”, припомня К2Капитал. По думите на Асандж публикуването на тези документи може да доведат до крах на някои финансови институции.
От Bank of America заявиха, че ако Wikileaks разпространи в публичното пространство конфиденциални документи на банката, то срещу създателя на сайта ще бъдат предприети действия по закона за защита на търговската информация. Това можа да даде основания за издаване на присъда и екстрадация на Асандж в САЩ.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg