EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Audi увеличава производството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Audi увеличава производството

mail14:20 | 03.05.2011прегледи 557 коментарикоментари 0


От Audi обявиха, че ще увеличат производството на моделите на компанията, сред които и спортния Q7, чиято цена започва от 46250 долара, съобщава Блумберг, цитирана от expert.bg.
От компанията обявиха, че двата главни завода в Германия ще работят удължено и през уикендите. Търсенето на Ауди доведе до скок в облагаемата печалба на Фолксваген за първото тримесечие, като тя се утрои до рекордните 2.91 млрд. евро. БМВ, Мерцедес Бенц и Ауди предвижват рекордно високи нива на продажби през тази година, благодарение на нарастващата платежоспособност в Китай и съживяването в потреблението в САЩ.
„Търсенето на луксозни автомобили се задвижва от Китай, САЩ и Европа”, коментира Даниел Шварц, анализатор в Комерцбанк. „Въпреки че отчитаме исторически нива, изглежда все още не сме достигнали върха”, добави той. Продажбите на Ауди са нараснали с 18 процента за първото тримесечие до общо 312 600 автомобила. Данните за април сочат, че подразделението на Фолксваген ще изпълни целите си за доставка на 1.2 млн. превозни средства.
„Търсенето в сегмента на джиповете рязко расте”, информира финансовият директор на групата. „Най-дълго се чака за модела Q7, но Q5 също се радва на голяма популярност”, посочи той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg