EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

American Express изплати дълга си към държавата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

American Express изплати дълга си към държавата

mail15:35 | 30.07.2009прегледи 622 коментарикоментари 0


american_express_fined_lКомпанията за кредитни карти American Express Co. изплати последната част от дълга по отпусната държавна помощ, получена по програма TARP, съобщава руският икономически сайт К2Капитал. Последните $340 млн. American Express изплати на американското финансово министерство чрез продажба на обикновени акции.
Според сключената сделка, ако не беше изплатена последната част от дълга, Финансовото министерство на САЩ имаше възможност да получи обикновени акции на American Express на стойност 24. 3 млн. Две седмици по- рано компанията изкупи от Американското министерство на финансите своите привилегировани акции на стойност $3,39 млрд.
Американските държавници настояват да бъде определен по- висок процент при обратното изкупуване на ценните книжа от компанията. Мнението на конгресмените е, че определената сега ставка е прекалено ниска и не е съизмерима с риска, който е бил поет при отпускането на помощта за спасяването на кредитната компания.
American Express беше една от 19-те финансови институции, подложени на стрес тест от правителството за проверка дали ще устои на рецесията. Резултатите от тестовете показаха, че компанията не се нуждае от набиране на допълнителен капитал.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150