EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Airbus с ново поколение машини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Airbus с ново поколение машини

mail18:00 | 17.06.2013прегледи 636 коментарикоментари 0


Новият А 350 на европейския самолетостроителен концерн Airbus направи първия си изпитателен полет Самолетът от ново поколение A 350 на Airbus направи първия си изпитателен полет, съобщи АФП.
Полетът продължи четири часа и постави началото на поредица изпитания, чиято крайна цел е новият самолет да влезе в експлоатация преди края на 2014 година. Той ще може да транспортира от 270 до 350 пътници и да прелита 15 000 километра. А 350 е основен залог в конкуренцията на европейския самолетостроителен концерн със самолетите 777 и 787 на американския Boeing. Това е изключително важен етап за самолета, който би могъл да позволи на европейската група да догони американския си конкурент Boeing на доходоносния пазар за пътнически самолети за далечни полети, предаде Франс прес.
Всички нови програми - и на Airbus, и на Boeing, но и на други самолетостроители, напоследък срещат сериозни технически проблеми и трупат закъснения, коментира Ник Кънингам, анализатор по проблемите на авиацията в лондонската агенция Partners.
Именно поради тази причина преодоляването на всеки етап, като изпитателния полет, е положителен сигнал и показва, че компанията ще избегне евентуално ново закъснение, допълва  анализаторът. Ако първият полет на Airbus бъде определен за успешен, европейският самолетостроител ще проведе дълга кампания на изпитания и предвижда да достави първата машина от ново поколение в края на 2014 година, допълва АФП.

 


Тагове: Airbus, машини
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg