EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Airbus и Boeing се възстановяват през 2010

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Airbus и Boeing се възстановяват през 2010

mail12:25 | 16.11.2009прегледи 741 коментарикоментари 0


Най-големите производители на пътнически самолети Airbus SAS и  Boeing Co. прогнозират, че авиокомпаниите ще подобрят икономическите си показатели през следващата година, когато се очаква световната икономика да излезе окончателно от най-тежката от десетилетия рецесия, съобщава Bloomberg.
„Авиокомпаниите преустановиха опитите да възстановят доставките с цел да ограничат разходите,” коментира главният търговски директор на Airbus Джон Леахи на авиоизложението в Дубай.
През 2010 г. авиокомпаниите ще отбележат икономически ръст, който ще подобри финансовите им резултати, коментира Ранди Тинсет, вицепрезидент на Boeing, отговарящ за маркетинга на пътническите самолети.
„Следващата година ще е година на възстановяване, а през 2011 г. авиокомпаниите ще излязат на печалба,” добави още Тинсет. „2007 г. беше доминирана от големия брой реализирани продажби, а тази година е насочена предимно към привличане на клиенти”.
Изложението в Дубай отразява, както възстановяването на авиоиндустирята, така и разликата с проведените преди години изложения.
Така например, докато тази година Airbus едва успя да подпише договор за продажба на самолети на Етиопските авиолинии на стойност $ 2.8 млрд. по ценова листа, две години по- рано авиопроизводителят само за един ден сключи сделка за $40 млрд.
Собственикът на Airbus EADS обяви днес загуба от 87 млн. евро за третото тримесечие на 2009 г., съобщава BBC. Слабият долар е основна причина за регистрираните лоши резултати.
За същия период година по -рано компанията отбеляза печалба от 679 млн. евро.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg