EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Airbnb ще използва изкуствен интелект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Airbnb ще използва изкуствен интелект

mail17:08 | 16.02.2024прегледи 452 коментарикоментари 0


Базираната в САЩ платформа за настаняване "Еърбиенби" (Airbnb) съобщи, че планира да се разрасне в Швейцария, Нидерландия и Белгия, предаде ДПА.

Представяйки плановете си, "Еърбиенби" се аргументира изрично с неотдавнашните си успехи в Германия, макар и да смята, че това е само началото там.

"Еърбиенби" разчита също така на изкуствения интелект, за да подобри опита на потребителите в приложенията, заяви съоснователят и главен изпълнителен директор на платформата Брайън Чески.

Приходите на "Еърбиенби" са нараснали със 17 на сто на годишна основа до 2,2 милиарда долара през последното тримесечие. Над 7,7 милиона апартамента и къщи са били предложени за нощувки на платформата в края на годината - с 18 на сто повече от предходната година. Азиатско-тихоокеанският регион и Латинска Америка са отчели най-голям растеж.

Междувременно на всеки отседнал в хотел турист се падат девет клиенти на "Еърбиенби", каза Чески в конферентна връзка с анализатори. Все още обаче има поле за растеж, според него.

"Еърбиенби" е регистрирал загуба от 349 милиона долара през последното тримесечие след печалба от 319 милиона долара година по-рано. Като причина за това компанията цитира еднократна данъчна такса от около 1 милиард долара. /БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158