EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Air France и KLM прекратиха борбата за надмощие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Air France и KLM прекратиха борбата за надмощие

mail17:33 | 26.02.2019прегледи 791 коментарикоментари 0


Air France и KLM се споразумяха да постигнат още по-голямото сближаване между двете авиокомпаниите и прекратиха борбата за надмощие, обезпокоила холандското правителство, служителите и акционерите, предаде Асошиейтед прес. Air France също така постигна споразумение за заплатите с пилотите след продължителен конфликт. Стачките миналата година струваха на компанията 335 милиона евро (380 милиона долара) от печалбата за 2018 година, съобщи обединението. Не са оповестени подробности по договореното, но главният финансов директор на групата Фредерик Гаже каза, че планът на Air France - КLM ще подкрепи перспективите пред компаниите въпреки високите цени на горивата и други предстоящи трудности. Гаже посочи, че групата "абсолютно" не планира сливане изцяло на двете авиокомпании.

Планът включва нов съвместен комитет, който главният изпълнителен директор на групата Бенджамин Смит се надява, че ще опрости процеса на взимане на решения и ще спести пари. Планът също така позволява Питер Елберс да остане главен изпълнителен директор на КLM. Според някои информации Смит е настоявал за по-тесни връзки в обединението, а Елберс е бил против. Това е предизвикало притеснения в Холандия, че Елберс ще бъде изтласкан и ролята на КLM ще бъде намалена.

Миналата седмица Смит се срещна с холандските министри на финансите и инфраструктурата, за да обсъди бъдещето на алианса. Авиокомпанията КLM мина през съкращения на работници и разходи и сега е по-печеливша от Air France, която се сблъска с продължителни трудови спорове. Пилотите й приветстваха споразумението за заплатите. За миналата година печалбата на Air France КLM възлиза на 409 милиона евро (464 милиона долара), повече от предходната година, когато резултатите бяха засегнати от еднократни разходи. Приходите са били 26,5 милиарда евро (30 милиарда долара) или с 2,5 процента повече от предходната година.


Тагове: Air France, KLM
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg