EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Air France-KLM придобива дял от SAS

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Air France-KLM придобива дял от SAS

mail07:35 | 10.10.2023прегледи 543 коментарикоментари 0


Air France-KLM обяви, че е билa избранa като част от консорциум, за да придобие до 19,9 на сто от затруднената авиокомпания Скандинавски авиолинии, предаде Франс прес. Това ще е инвестиция на стойност 144,5 милиона долара за френско-нидерландската компания.

Този консорциум, обединяващ Air France-KLM и инвестиционните фондове Castlelake и Lind Invest e бил избран от съвета на директорите на Скандинавските авиолинии "като печеливш кандидат в рамките на процеса за привличане на финансиране". Това уточни в комюнике скандинавската авиокомпания, чиито основни акционери са датското и шведското правителство.

 "Скандинавските авиолинии" (SAS) отчетоха загуба в размер на 2,49 милиарда шведски крони (225,92 милиона евро) през първото фискално тримесечие (ноември-януари).

Тази загуба (преди облагане с данъци) е малко по-малка от реализираната през предишното първо фискално тримесечие, когато възлиза на 2,60 милиарда шведски крони (235,90 милиона евро).

Авиокомпанията "Скандинавски авиолинии" през миналата година подаде молба за защита от фалит в САЩ.

Акциите на "Скандинавските авиолинии" (SAS) се сринаха, след като беше обявен план за преструктуриране на авиокомпанията, който предвижда сваляне на ценните й книжа от фондовата борса и заличаване на дяловете на акционери в групата, предаде Ройтерс.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg