EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Air France-KLM се отказва от CSA

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Air France-KLM се отказва от CSA

mail14:45 | 19.08.2009прегледи 575 коментарикоментари 0


Френско-холандската авиокомпания Air France-KLM реши да се оттегли от първичното публично предлагане за приватизацията на чешките авиолинии CSA, предаде Франс прес. Въздушният превозвач е уведомил чешкото министерство на финансите за решението си.
В комюнике на френско-холандската авиокомпания е посочено, че сегашната икономическа ситуация значително е засегнала въздушния транспорт и при тези обстоятелства Air France-KLM  е на мнение, че е възможно да се наложи CSA да се съсредоточи върху развитие и прилагане на автономен оздравителен план, насочен към възстановяване на рентабилността. Въпреки това групата възнамерява да засили вече съществуващото партньорство с чешкия превозвач  и да продължи съвместно с нея
да проучва всякакви нови сектори на сътрудничество от взаимен интерес.
В началото на февруари Чехия обяви търг в два тура за приватизацията на 91,51 процента от дяловете на националната авиокомпания, притежавани все още от държавата. В края на април правителството се спря на кандидатурите на Air France-KLM и на чешката компания Unimex Group/Travel Service за участие във втория тур. Окончателното решение трябваше да бъде взето преди 30 септември.


Тагове: CSA, приватизация
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161