EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Air Berlin увеличава дела си в компанията на Лауда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Air Berlin увеличава дела си в компанията на Лауда

mail16:20 | 16.02.2010прегледи 1064 коментарикоментари 0


Германския авиопревозвач Air Berlin потвърди днес, че планира да увеличи дела си в австрийския си партньор Niki - авиокомпанията на легендарния състезател във
Формула 1 Ники Лауда, предаде ДПА.
Германската нискотарифна авиокомпания съобщи, че преговорите за увеличаване на дела й напредват и допълни, че управителният й съвет ще обсъжда въпроса днес.
Австрийските всекидневници "Щандарт" и "Куриер" съобщиха, че Air Berlin иска да увеличи дела си от 24 до 49 на сто, за да укрепи позициите си на фона на конкуренцията с Lufthansa и новото й подразделение Austrian Airlines.
Досега нискобюджетната компания на Лауда извличаше полза от придобиването на Austrian Airlines, тъй като Европейската комисия даде зелена светлина на сделката при условие, че Lufthansa отстъпи права за кацане на Ники.
Лауда обяви, че планира да увеличи флотилията си от 12 до 16 самолета от тази година, отбелязва ДПА.
От 1 февруари 2010 г. авиокомпанията на Ники Лауда извършва редовни полети от Виена към София и обратно. Цента за еднопосочен билет от София до Виена започва от 29 евро с включени данъци и такси.
Според Ники Лауда Виена е чудесен трансферен пункт за пътници от Югоизточна Европа. Той е убеден, че авиокомпанията му ще успее да привлече и пътуващите от България към идеята за Quality-Low-Cost /качество и ниска тарифа/.


 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg