EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

962 мигранти депортирани от България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

962 мигранти депортирани от България

mail12:35 | 22.11.2016прегледи 1893 коментарикоментари 0


От началото на годината са изпълнени принудителни административни мерки спрямо 962 незаконно пребиваващи в страната чужденци. Само за изминалата седмица такива мерки са осъществени спрямо 51 незаконно пребиваващи граждани на трети страни. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Продължават целенасочените действия на служителите на Дирекция „Миграция“ за идентификация на чуждите граждани и своевременната им регистрация в ЕВРОДАК и АФИС с цел връщането им в страната на произход.
Дирекция „Миграция“ в МВР прилага последователен и проактивен подход в противодействието на миграционния натиск, оказван върху нашата страна. Служителите от отдел „Противодействие на незаконната миграция“ провеждат целенасочени действия за идентификацията на чужденците и своевременната им регистрация в автоматизираните системи ЕВРОДАК и АФИС с цел тяхното връщане в страната на произход.

От началото на годината до 20 ноември, в изпълнение на принудителни административни мерки, 962 незаконно пребиваващи чужденци са отведени принудително до границите на страната ни.

Най-много от тях – 315  са от Ирак, 206 от Афганистан, 85 от Сирия, 84 от Иран и т.н. Само за изминалата седмица такива мерки са осъществени спрямо 51 незаконно пребиваващи граждани на трети страни.
В средата на декември 2016 г. предстои да бъде осъществен първият полет до Кабул, Ислямска република Афганистан, организиран от Република България, съфинансиран и координиран от Европейската агенция за гранична и брегова охрана. В изпълнение на решението на Европейския съвет от март т. г., когато от Фронтекс бе поискано да допринесе към оперативното изпълнение на дейностите по реадмисия, от април до настоящия момент МВР ежемесечно командирова служители на различни структури на остров Лесбос, Гърция, за подпомагане на гръцките власти.

Над 345 000 мигранти и бежанци са пристигнали в Европа през Средиземно море от началото на годината, предаде ТАСС, като се позова на нови данни на Международната организация по миграциите.
От дошлите в Европа от 1 януари досега 345 440 души над 171 000 са пристигнали в Гърция, над 168 000 - в Италия, а над 5400 - в Испания.
През настоящата година 4655 души са се удавили или се водят за безследно изчезнали при опит да доплават до бреговете на Италия от Северна Африка.
На път от Турция за Гърция през Егейско море удавилите се и безследно изчезналите мигранти от началото на годината са 429. На път от Северна Африка за Испания са се удавили или са изчезнали безследно 62 мигранти.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg