EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

95% от чуждите компании отново ще инвестират у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

95% от чуждите компании отново ще инвестират у нас

mail16:05 | 19.01.2021прегледи 1883 коментарикоментари 0


Българската търговско-промишлена палата, като Световен търговски център София /асоцииран/ организира заедно с партньора си Световен търговски център Леуварден, Нидерландия уебинар за представяне на България като добра дестинация за правене на бизнес. Председателят на БТПП Цветан Симеонов акцентира на положителните характеристики на българската икономическа среда, сред които ниските данъци, ниските оперативни разходи, разнообразието от сектори, в който може да се развива взаимноизгоден бизнес между български и холандски партньори. Той подчерта, че нетолерантността към корупцията в страната нараства и критиките от ЕС срещу този недостатък намаляват.

Проучванията на БТПП и партньорски бизнес организации показват, че 95% от чуждите компании, които вече са направили инвестиции в България са готови да ги разширят. Симеонов даде няколко ценни идеи на холандските компании, които подготвят бизнес отношения с български партньори, включително: да се допитват до БТПП, Агенцията за вписванията, Посолството на Нидерландия в София и Посолството на България в Хага за съдействие; да включват арбитражна клауза в своите договори и да имат предвид, че българският народ е толерантен в много отношения и фирмите са отворени за бизнес.

Посланикът на Нидерландия в София Н.Пр. Беа тен Тъшър също се обърна към участниците в събитието – над 50 холандски компании. Тя изрази задоволството си от съвместната работа с БТПП, като резултат от която през 2020 г получи наградата на палатата за посланик на годината. Тя подчерта, че инвестициите на редица компании от Нидерландия в нашата страна са много успешни: Хайнекен, Якобс, Филипс, Моторола и др. Посланик Тъшър обърна специално внимание на селското стопанство и даде допълнителна информация за фирмите, които имат интереси в тази област. Екипът на Посолството на Нидерландия в София също подкрепи събитието и предложи подкрепа на двустранните икономически връзки.

СТИВ Хага Панко Панов също бе сред участниците в уебинара и потвърди готовността си да оказва съдействие на фирми от двете страни.

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Десислава Трифонова представи подробна информация за инвестициите в страната, секторите, които са обещаващи в момента, както и подкрепата, осигурена от страна на държавата за инвеститорите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg