EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

9.1% безработица в САЩ, 103 хил. новоназначени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

9.1% безработица в САЩ, 103 хил. новоназначени

mail18:10 | 07.10.2011прегледи 587 коментарикоментари 0


Разкриването на нови работи места в САЩ се е ускорило през септември въпреки конюнктурните трудности, но те остават недостатъчни, за да понижат равнището на безработицата, от която страда страната. Това сочат обявените днес официални данни на американското Бюро по статистика на труда (BLS).

Американската икономика е създала повече работни места от закритите за 11-и пореден месец и нетният баланс на новонаетите през септември е 103 000, което е 81 на сто повече, отколкото през август, се уточнява в месечния доклад на трудовото министерство на САЩ. Отчетените днес данни са много по-благоприятни от очакванията на анализаторите, чиято средна прогноза бе за 60 000 новосъздадени работни места през септември.

Министерството на труда на САЩ уточнява, че месечната равносметка "отразява отчасти" връщането на работните им места на 45 000 служители в телекомуникациите, които бяха обявили стачка миналия месец. Освен това трудовото министерство на САЩ преразгледа към значително повишение цифрите за наетите през август, уточнявайки, че равносметката на създадените работни места за същия месец е 57 000, а не нула, както посочи в предварителната си оценка в началото на септември.


При все това разкриването на нови работни места продължава да бъде недостатъчно, за да понижи официалната безработица, която остава 9,1 на сто през септември. Това нейно равнище не се е променяло от юли, а прогнозите на анализаторите, че то ще се запази и през септември бяха потвърдени, отбелязва АФП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg