EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

90% от българчетата ползват интернет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

90% от българчетата ползват интернет

mail16:00 | 21.05.2015прегледи 925 коментарикоментари 0


Според проучване сред семейства с деца на възраст 9-16 години в 25 европейски държави, над 90 процента от българските деца ползват интернет всеки ден. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов при откриването на кръгла маса за защитата на децата в интернет пространството. Изследването установява, че българските родители са сред най-интересуващите се от онлайн контактите на своите деца.
Новото поколение ползва все повече смартфона като устройство за достъп до световната мрежа и контролът от страна на родителите става все по-труден, добави заместник-министърът. По думите му, ролята на семейството и институциите сега е да научат децата за опасностите, които крие Интернет, за начините да реагират на рисковете и да регулират поведението си в мрежата. „Те трябва да знаят, че възможностите вървят ръка за ръка с рисковете“, каза още Валери Борисов.
Няколко инициативи на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията през тази година са насочени към изява на творческия потенциал на децата и младите хора. Преди дни приключи конкурсът за детска рисунка на тема „Технологиите, които ме свързват със света“. Победителите ще получат своите награди през юни, съобщи заместник-министър Валери Борисов.
Предстои да бъдат обявени още два конкурса. Първият е на тема „Номинирай приятел или съученик за ИТ постижение“. Състезанието е за деца и младежи на възраст между 15 и 26 години, които са създали авторски компютърни програми или изобретение. Втората възможност за изява е конкурс за есе на тема „Какво ми дава и какво ми взема Интернет“, насочен към ученици до 12 клас. И двете състезания са част от проявите, посветени на 150-годишнината от основаването на Международния съюз по далекосъобщения. Подробности за конкурсите ще бъдат публикувани на интернет страницата на МТИТС следващата седмица.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886