EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

9 екипа продължават в състезание за предприемачи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

9 екипа продължават в състезание за предприемачи

mail15:40 | 21.05.2012прегледи 478 коментарикоментари 0


Девет млади предприемачи и екипи от предприемачи преминаха първия кръг (Idea) от състезанието за млади предприемачи 3Challenge. Събитието, което се проведе на 20 май в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, постави началото на третото издание на надпреварата. Организатор е студентският клуб по предприемачество Start It Smart. В първия кръг се срещнаха 18 иновативни бизнес идеи, от които журито на конкурса, екипът на Start It Smart и публиката в залата избраха общо девет победители. Журито е в състав Георги Шарков, изпълнителен директор на ESI Center, Крум Хаджигеоргиев, главен изпълнителен директор на българската софтуерна фирма Melon, Любен Белов, съосновател на НетИнфо.БГ и на инвестиционния фонд LAUNCHub, Александър Ковачев, изпълнителен директор на Red Devil Catering и Даниел Томов, съосновател на фонда Eleven.
“Основната цел на Start It Smart е, да развиваме предприемаческата култура сред младите българи и да подкрепяме онези от тях, които имат желание да стартират бизнес. Затова се радваме, че в новото, трето издание на състезанието 3Challenge се включиха над два пъти повече участници – общо 70. Радостно е също, че качеството на идеите е толкова високо и много от екипите имат амбиции да развият бизнес както в България, така и на глобално ниво“ - заяви Радослав Георгиев, който преди броени дни беше избран за президент на клуба Start It Smart.
Деветте проекта, които продължават напред в надпреварата са платформата за събития Eventyard, сайтът с профили на различни видове майстори MaistorPlus.bg, играта с карти Авитохол, фокусирана към обучението по българска история, платформата за споделяне на сексуалните навици re:Loveution, която включва също презервативи с QR код, проекта за книги с вградена LED технология StreamBook, мобилно приложение за търсене на промоции, идеята „Духовен съветник” за записване на обръщения от възрастни хора и тяхното изпращане на близките им, след като починат, проектът BGBAGs за нов вид торбички за многократна употреба, както и Mobile Trade Centre – система от виртуални витрини, позволяващи пазаруване на продукти в движение.
На деветте екипа им предстои шестмесечен период на менторство и обучение, през който ще получат както ценни съвети от успешни предприемачи, мениджъри и специалисти, така и софтуерна инфраструктура, хостинг и друга подкрепа за развитието на техния бизнес. След шест месеца те ще се изправят във втория кръг (Seed), на който ще бъде оценен техният напредък и ще бъдат излъчени трима финалисти. След още шест месеца те ще се срещнат на финала (Grow), за да излъчат един победител в състезанието, който ще получи редица материални и нематериални награди, както и възможност да представи идеята си пред рискови инвеститори. Генерален партньор на 3Challenge е SuperHosting.BG, а спонсор е ESI Center.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161