EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

9 е-услуги в „Автомобилна администрация”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

9 е-услуги в „Автомобилна администрация”

mail10:00 | 20.01.2015прегледи 640 коментарикоментари 0


ИА „Автомобилна администрация“ започва работа по нови 9 електронни услуги. Това каза новият изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов, по време на представянето на три проекта на изпълнителната агенция, които се реализират по Оперативна програма „Административен капацитет“ с финансовата подкрепа на Европейският социален фонд.

Цветелин Цветанов заяви, че новите електронни услуги, които се разработват по единия от проектите, са свързани с издаването или продължаването на срока на валидност на лицензи и удостоверения за обществен превоз на пътници и товари на територията на България, както и отразяване на настъпили промени, свързани с лицензите. По думите му пускането на тези услуги ще подобри значително обслужването на бизнеса и ще спести много време и средства на превозвачите, както и ще повиши прозрачността при предоставяне на административни услуги.

Останалите проекти целят повишаване знанията и уменията на служителите от администрацията ангажирани с провеждането на изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС и инспекторите осъществяващи контрол на автомобилния транспорт. Служителите ще преминат практически обучения за подобряване на компетенциите им, свързани с пътната безопасност. Ще бъде повишена и квалификацията на председателите на изпитни комисии. Стойността на трите проекта е близо 900 хил. лв., като срокът за приключването им е края на месец септември 2015 г./МТИТС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg