EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

85% от туризма работи частично в сивия сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

85% от туризма работи частично в сивия сектор

mail16:17 | 30.03.2010прегледи 854 коментарикоментари 0


85% от туризма работи частично в сивия сектор. Това каза Божидар Данев, председател на Българска стопанска камара по време на пресконференция, на която представи становище на Икономическия социален съвет, цитиран от агенция Фокус. 
Божидар Данев посочи, че държавата не желае да осветли сивите доходи, еднократно, защото това са няколкостотин хиляди души електорат. Според Данев е нелогично в петзвездните хотели един готвач да получава между 500 лв. и три хиляди лева. Друг парадокс, който той посочи е, че в община Несебър и община Варна – два или 3 хотела плащат 30 на 100 от курортните такси. По думите му - местните администрации спят.
„Кметът на Варна, защо вдига курортните такси, когато не си ги е събрал от останалите хотели? Така създава условия за нелоялна конкуренция – смачква лоялните бизнесмени”, посочи Данев и допълни, че спят контролните органи в НОИ и НАП.
Според Пламен Димитров – вицепрезидент на КНСБ - неплащането на данъци и осигуровки става възможно, тогава когато работодателят има свободни пари – натрупан сив капитал. Необходима е еднократна легализация на тези доходи. Като че ли се уплаши правителството във връзка с предложената мярка - да се ограничи разплащането в брой до 5 хил. лв., посочи той. Той отправи въпрос към бизнеса - защо не се приема криминализирането на неплащането на осигуровки и заплати.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161