EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

800 бъдещи мениджъри на „ТФ фест“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

800 бъдещи мениджъри на „ТФ фест“

mail13:04 | 27.04.2018прегледи 1406 коментарикоментари 0


Над 800 бъдещи мениджъри демонстрират своите умения, придобити в тренировъчни фирми, на изложението „ТФ фест“, което се провежда на 26 и 27 април в Международен панаир Пловдив. Участниците пресъздават реални бизнес ситуации – водят преговори, сключват сделки, извършват разплащания, макар и виртуални. Техните щандове впечатляват с оригинален дизайн и атрактивни презентации.

            На  „ТФ фест 2018“ се представят 121 учебни предприятия на ученици и студенти от България, Люксембург, Румъния, Сърбия и Черна гора. Те развиват дейност в браншовете: финанси, храни и напитки, туризъм и хотелиерство, организация на събития, реклама, търговия със сувенири, играчки, облекла, бижута, козметика, автомобили, стоки за бита и книги, строителство и озеленяване, фармация, фотография, спорт, медии и други.

            „Радващо е, че и 21-ото издание на форума включва толкова много участници от чужбина. Така младите хора отрано свикват с отворените граници в света на бизнеса“, заяви главният директор на Международен панаир Пловдив д-р Иван Соколов.

            Участниците се състезават в 18 конкурса, сред които за:  щанд, екип и професионално обслужване,  каталог и рекламни материали, уебсайт, презентация, най-добра банка, защита на интелектуалната собственост, сътрудничество с фирма ментор. Ще бъдат избрани Мис и Мистър   „ТФ фест“.

            Освен наградите на изложението, ще бъде даден и призът на Академия „Корпоративна социална отговорност. В програмата е включена също годишна среща на Българския младежки форум на бизнес лидерите.

            Международният панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ показва резултатите от интегрираното обучение по икономика, информационни и комуникационни технологии, роден и чужд език, припомни Дария Маврудиева, директор на Центъра на учебно-тренировъчните фирми към Министерството на образоването и науката, който е организатор на „ТФ фест“. Той е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“ и привлича все по-голям интерес от страна на работодатели, които откриват тук бъдещи кадри.

            Днес Мрежата на българските учебни предприятия обединява над 350 ученически и студентски фирми от цялата страна. Всяка година нови 5000 възпитаници  преминават обучение в тях.

            Гости от 12 държави присъстват на „ТФ фест“, за да се запознаят с българския  опит в организирането и провеждането на това уникално изложение.  Признание за престижа на форума е и фактът, че тази година той стана домакин на  50-ата среща на  Световната организация на учебните предприятия и на  международното състезание  Global Enterprise Challenge.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg